2008/01/15

Puikoilla - On my needles

Monet kiitokset edelliseen postiini kommentoineille! Olen vähän hämmentynyt, että täällä joku vielä käy, mutta on mukavaa että muutama lukija löytyy. :)

Ajattelin esitellä teille uusimman aloittamani neuleen. Lomailin entisessä kotikaupungissani Helsingissä, aivan lähellä Käsityöliike Priimaa, ja kun huomasin Priiman laajentaneen, minun piti tietysti mennä siellä käymään. Ja aivan ihania, minulle ennennäkemättömiä lankoja sieltä löytyikin! Ihan ensimmäisenä ostin kaksi kerää freedom spirit -lankaa punasävyisenä. Olisin halunnut ostaa jokaista sävyä....

Palasin vielä lauantaina Priimaan. Liikkeessä on myynnissä Hobboksin kirjoja, mikä johti siihen, että Lynne Barrin Knitting New Scarves lähti mukaani. Siitä lähtien kun Kaisa esitteli kirjan blogissaan, olen haaveillut samasta huivista joka Kaisalla on tekeillä, Drifting Pleats -huivista. Kirjassa on useampikin hauska huivimalli, vaikka toki sellaisiakin, joita en varmasti koskaan neulo. Malleissa on lähdetty liikkeelle muodosta, itse neulepinta on monissa helppoa ainaoikeaa tai sileää neuletta. Hauska idea.

A while ago Kaisa blogged about Lynne Barr's book Knitting New Scarves, and I've been dreaming of Drifting Pleats scarf ever since (the one Kaisa's knitting). So I bought the book last week. There are several great patterns in the book, although there are some I'll never knit too. The patterns focus on shape, which is a nice idea, and they're pretty easy to knit - most of them use garter or stocking stitch.

Ensimmäisenä puikoille ei päässyt Drifting Pleats vaan Aria em. freedom spirit -langasta. Ihan ensiksi aloitin toisella huivilla, mutta siinä lanka ei päässyt aivan oikeuksiinsa, ja tämä lanka on niiiin ihanaa että sitä en voinut sallia. Freedom spirit on 100 % villaa, ja todella pehmeää.

Lanka on löyhäkierteistä ja kuulemma huopuu hyvin.
Ja ne sävyt... olen ihan rakastunut. Katsokaapa lähempää:En ollut ihan vakuuttunut noista reunaröyhelöistä, enkä ole vieläkään, mutta se, että huiviin on saatu inspiraatio merilevästä saa minut suhtautumaan röyhelöihin myötämielisemmin. :) Kuulostaa oudolta... mutta johtuu ehkä siitä, että halusin meribiologiksi aikoinaan.


The first pattern I decided to try isn't Drifting Pleats though. Instead I cast on for Aria, simply beacause I want to use my use my recent purchase, freedom spirit. I'm in love! Freedom spirit is 100 % wool, super soft yarn. I wanted to buy it in every colourway available.... Just look at those hues! I'm not 100 % sure with the ruffles; I'm not ruffly girl at all. But the fact that Lynne Barr was inspired by a seaweed makes ruffles more acceptable, even great in my book. Sounds odd, I know - but it might have something to do with the fact I wanted to be a marine biologist. :)

4 comments:

särmä said...

Ihanat sävyt tosiaan. En erityisemmin pidä pinkistä/aniliinista yksinään, mutta punaisen ja oranssin kanssa syntyy sellainen yhdistelmä, että kuola valuu. Pitäisköhän pitkästä aikaa poiketa priimaan..

Kanerva said...

Tuossa langassa on kyllä ihania värejä. Minulla on sitä vihreää joitakin keriä.

Ihan uusi kirjatuttavuus minulle, täytyykin tutustua tarkemmin joskus!

Sinunhan pitää tehdä merilevähuiville
jacques cousteau-pipo kaveriksi ;)

musta lammas said...

Särmä, tämä on siitä erikoinen monivärinen lanka, että näyttää minun mielestäni vielä paremmalta neulottuna kuin kerällä - usein kun käy juuri toisin päin...

Kanerva, tuohan onkin hauska idea. :) Tykkään kyllä siitä Cousteau-piposta, joten saattaa hyvinkin olla, että se pääsee puikoille...

Tanja said...

Hauskan näköinen huivi tulossa.

Minä olen käynyt hiplaamassa tuota samaista lankaa Priimassa monta kertaa mutta en ole vielä keksinyt mitä siitä tekisin. Siinä on upeat värit; vaikea sanoa mikä olisi kaikkein paras.