2006/08/30

Täydellistä elämää ostamassa - Shopping for a perfect life

Kiitos neuvoista apupupujen ja ylimääräisen langan suhteen! Ei sillä, että minua niin huolettaisi ylimääräinen lanka - vielä. Kannattaisi ehkä muuttaa ajattelutapaa, tai yksiöni säilytystilojen rajat saattavat tulla pian vastaan... (Vanhempien talojen huono puoli on ehdottomasti epäkäytännölliset ja riittämättömät kaappitilat.)

Kirjoittaessani kirjoista tulin ajatelleeksi, että ehkä yksi syy neulekirjojen himoitsemiseen minun tapauksessani on tarve tehdä asiat ohjeiden mukaan. Improvisointi, kaikissa asioissa, on aina ollut minulle vaikeaa ja stressaavaa, koska pelkään koko ajan tekeväni asiat väärin (pianotunneilla sana improvisointi sai aikaan huimausta ja pahoinvointia, mutta klassisen pianon soittajat eivät joudukaan/pääsekään improvisoimaan kovin paljoa). Yleisesti olen onnellisempi jos minulla on selkeät ohjeet/säännöt, joita voin noudattaa - surullista mutta totta.


When I wrote about books the other day, I realized that one reason for my love of knitting books might be that I´m a by-the-book person. Improvisation in every aspect has always been difficult and stressful for me, since I`m constantly in a fear of doing things the wrong way (when I took piano lessons, the word improvisation made me feel sick - but the I never had/got to do it much). I´m much more content if I have rules to go by - sad as it is.

Toinen, vaikka ei yhtään parempi, syy miksi haluaisin hyllyn täyteen neulekirjoja voi olla haluni päästä osalliseksi joidenkin kirjojen tunnelmasta. Weekend Knitting on toivelistallani Amazonissa, mutta en oikeastaan tiedä, haluanko sitä niinkään ohjeiden kuin tietynlaisen tunnelman takia. Sitä selaillessani voin kuvitella eläväni elämää, jossa viikonloput kuluvat neuloen ja ystävien kanssa kaakaota juoden (muistelen, että ko. kirjassa juodaan kaakaota) sen sijaan että laiskottelen sotkuisessa asunnossa saamatta mitään aikaan. Elämää, joka on selkeää ja tasapainoista, jossa olen parempi ihminen ja ostan vain luomuruokaa, ja minulla on suloisia lapsia jotka telkkarin katsomisen sijaan leikkivät sopuisasti puisilla leluilla.
....Nyt tunnen olevani ovelien markkinamiesten ansaan joutunut typerys. Tiedän kyllä, että asioiden herättämät mielikuvat myyvät, mutta en ollut ajatellut sen vaikuttavan kirjaostoksiini. (Tosin olen sisustuslehtifani, ja nehän myyvät nimenomaan mielikuvia...)

Edellisen kirjoitettuani satuin googlettamaan Weekend Knitting -kirjan. Knitter`s Review'n esittely sai minut nauramaan ääneen.


The other reason (but not much better, I guess) for my love of certain kind of books might be the appeal of certain feeling I get from a book. Take Weekend Knitting, for example. I don`t really know if I`d use that many of it`s patterns, but leafing through it, I can imagine a kind of perfect life where I spend my weekends knitting and drinking hot chocolate with friends (they do drink hot chocolate in that book, don`t they?) instead of being a sloth in my messy apartment. The calm, serene kind of life, where I´m a better person and only buy organic food and have cute kids who don`t watch telly but play nicely with wooden toys.
Um. Now that I think it this way, I feel like I´m a fool falling into the trap set by cunning marketing people. I know the images attached to a certain thing help to sell that thing, but I never thought it affected my bookshopping too. (Though who am I kidding - I´m a huge fan of interiors magazines and what are they selling if not images?)

After writing the above text I happened google
Weekend Knitting. See what Knitter`s Review says about it :'--lifestyle guide for a knitter seeking a more creative and fulfilling existence'. Indeed. :D

4 comments:

Villapallo said...

Joo, ei nämä uusien talojenkaan kaappitilat tunnu riittävän lankojen säilytykseen! Asuntoja ei vain yksinkertaisesti ole tarkoitettu lankojen varastointiin jos on muutakin varastoitavaa kuten vaatteita ja muuta omaisuutta;-) Mulla on se menetelmä että talvilangat menee kesäksi vintille ja kesälangat taas talveksi. Ei muuten riitä kaapit!

villasukka said...

Totta, neuloessa ja pianoa soittaessa improvisointi ei onnistu, ei mitenkään. Paitsi villasukissa. Mutta töissä tykkään improvisoida...olen outo :)

musta lammas said...

villapallo: Ai niin, vinttikin on olemassa! Ja kellari... Molemmissa vaan on tällä hetkellä kuusi vuotta sitten pois muuttaneen siskon tavaroita. :D
Asunnossani valmiina olleet kaapit on semmoisia kapeita ja epäkäytännöllisiä, ja lisäksi niistä on tavattu turkiskuoriaisen toukkia. :/ Ei hyvä lankojen säilytyspaikka!

villasukka: Hyvä tietää etten ole yksin! ...Olisi hauskaa jos minäkin pääsisin improvisoimaan töissä, vaikka toisaalta asiakaspalvelun voi kaiketi usein katsoa improvisoinniksi...

sny2006 said...

Paketti on nyt saapunut lähipostiisi. Laitan sähköpostilla lähetystunnuksen.

SNY