2006/06/27

Päähänpisto - In the spur of a moment

En voinut mitään: eilisiltana/yönä oli pakko neuloa jotakin, joka ei ole Vihreä. Kaivoin pitkään haudutettua lankaa lankalaatikon uumenista, ja nopean (lue: riittämättömän) malli'tilkun' jälkeen loin silmukat jollekin pienelle. Tämä ei ole ratkaisu kesämökkineuleongelmaani, vaan ennemminkin instant gratification -henkinen projekti. Nopea ja helppo (ainakin toivon niin).

I couldn`t help myself last night: I had to knit something, anything else than the Green Thing! I grabbed some yarn I had, and after quick (read: inadequate) swatching, cast on for a little something. It`s not a solution for my summer place knitting problem, but an instant gratification kind of project - quick and easy (at least I hope it is).

Huono sää, huono kuva:

Lousy weather, lousy photo:Vihreää lankaa. Sileä oikea neule. Neulotaan pyörönä.* Hmm, muistuttaa jotenkin kummasti jotakin aiemmin nähtyä...

*Sanotaanko se oikeasti näin?? Olen niin aloittelija, etten hallitse sanastoa - kirjoittaessani tuon tuli mieleen syötävät pyöröt (rullaa alaspäin). Oli muuten todella vaikeaa löytää niihin liittyvää sivua! Paljon yleisempi pyörö on esim. Kuopion kaupunginkirjasto. No, itäsuomalaiset ainakin tietävät, mistä on kyse.

Green yarn. Stocking stitch. Knit in circle. Kind of resembles something else, eh?

2 comments:

Anonymous said...

Hauska tietää, että noita syötäviä pyöreitä siis tosiaan sanotaan pyöröiksi! Meillä kotona niitä on jostain hämärästä syystä kutsuttu kukkosiksi... Ehkä joku kaukainen esiäiti on saanut niiden reseptin rouva Kukkoselta tai jotain vastaavaa:)
-Anne

päivi said...

Sanoilla riisipyörönen ja riisipyörykkä tai pelkkä pyörykkä löytää jotain vähän enemmän mutta ei liikoja tuollakaan.
Meillä niitä on aina sanottu pyörösiksi. (kiteellä)