2006/11/27

Musta lammas taiteen turuilla - Black sheep goes artsy

Viikonloppuna nautin sekä hengen- että ruumiinravintoa. Lauantaina leffassa ja syömässä Ysibaarin ihanaa sitruuna-jogurttipastaa, sunnuntaina EMMAssa ja siskon luona syömässä fajitoja. Vaihteeksi tuntuu, että olen nukkunut tarpeeksi, ja ystävän kanssa jutteleminen auttoi myös: olo on energisempi kuin aikoihin. Kiitos A!

Weekend passed in a blur enjoying food for both the soul and the body. On Saturday I went to movies and afterwards ate a bowlful of lovely lemon-youghurt pasta, on Sunday I visited the new Espoo Museum of Modern Art and had fajitas for dinner at my sisters`. I feel like I`ve slept enough for a change, and chatting with a friend helped too: I feel energized. Thanks, A!


Taidetta seinällä... (Kazimir Malevitsh: Musta neliö)

Art on wall... (Kazimir Malevich: Black Square)...ja lautasella.

...and on plate.

Kävin ensimmäistä kertaa EMMAssa, ja menen pian uudelleen: museo on NIIN suuri (Suomen mittakaavassa ainakin), etten edes yrittäinyt katsoa kaikkea kerralla. Ehdottomasti vierailun arvoinen! Shirin Neshatin näyttely jäi nyt näkemättä, mutta odotan kovasti seuraavaa vierailua (ehkä arkena - museossa oli PALJON ihmisiä).
Pidän kovasti myös Weegee-talosta, joka on täydellinen paikka taidemuseolle: paljon tilaa, ja arkkitehtuuri minimalistista, joten se ei vie huomiota taideteoksilta. Tuntui, kuin olisin ollut ulkomailla. :)

This was my first time in EMMA, and I have to go back soon: it`s so big a museum (unusually big in Finland`s scale) that I didn`t even try to make all the exhibitions at once. But really worth the visit! I`m looking forward to see Shirin Neshat`s exhibition next time. Also, the space - which is an old printing house now housing several museums, a school, an art gallery, a children`s music school and an art school - is perfect for an art museum: lots and lots of space, and the architecture is minimalist, so it doesn`t disturb the art. ....I sound real pretentious - sorry.

Neulerintamalla oli ihan pakko kokeilla helmiä neuleessa, vaikka tämän huivinalun kohtalona onkin heti alussa joutua keskeneräisten neuleiden koriin hautumaan. Joululahjaneule menee huivin edelle, palaan huiviin joskus joulun jälkeen - paitsi jos olen tuotteliaampi kuin luulin, ja ehdin neuloa sekä joululahjaneuleen että tämän huivin joululahjaksi. Epäilen kyllä. Turkoosi väri on muuten oikeasti vihreämpi.On knitting front I`ve been trying my hands on knitting with beads. Just had to. This (beginning of a scarf) is destined to reside in the WIP pile for quite a while, though. There`s more Christmas knitting to do, and this scarf has to wait. Unless I`m super productive and have time to knit this scarf for Christmas as well, but I doubt it. The colour`s off by the way - it`s more green.SNY:lle kiitokset terveisistä, kivaa saada selville, kuka on lähetellyt minulle ihanuuksia! Nyt jännittää.

4 comments:

thuy said...

i think i like art on plate better. i'm so glad you have english translation. i'm going to keep an eye on your blog; i hope to see rapunzel the hat with cables (soon).

Anonymous said...

Hui! Minä en ole vielä helmien neulontaan uskaltautunut...

Tuosta Beta Bloggerista vielä: Loppujen lopuksi systeemi on jopa helpompi kuin edellinen, mutta jotain uutta pitää opiskella. Olen linkittänyt yhden erittäin avuliaan bloggausblogin blogiini, sieltä voi hakea apua. Minä voin myös auttaa, jos kiinnostaa.

SNY / Tiina said...

Hei!

Kiva, että pidit viimeisestä lahjastani. Jos jotain ongelmia tulee lahjan kanssa, niin muista ottaa yhteyttä.

Iloista joulunodotusta!

Anonymous said...

Heips, kivat kuvat taidetaiteesta ja kakkutaiteesta. Saivat hymyn karehtimaan suupielillä. Minä vaihdoin hetki sitten blogger metaan ja ihan hyvin on toiminut. Ainoa mikä on tökkinyt, on jostain syystä ollut kommentoidessa sisäänkirjautuminen. Pariin kertaan on kommentoiminen jäänyt väliin kun tekniikka on tökkinyt:(