2007/03/13

London calling

Lontoo kutsuu, valitettavasti ei minua vaan näitä Fetching-kämmekkäitä. Ne lähtivät synttärilahjaksi ystävälleni S:lle. Tämä on kolmas pari jonka olen neulonut, ja saa pysyä viimeisenä ainakin jonkin aikaa. Valitsin tämän mallin taas kerran, koska helmikuussa oli useammatkin synttärit ja ajattelin, että tuttu malli valmistuu nopeasti ja päätyy saajalleen ajoissa. No, ei ollut ajoissa, mutta arvelen, että jollain muulla mallilla neulotut olisivat olleet vielä enemmän myöhässä. Nyt lahja meni perille kun on vielä riittävän kylmä.* Myöhästymiseen vaikutti ongelmat koon (S:llä on pienemmät kädet kuin minulla) kanssa, mutta säästän teidät koko tarinalta.

*Tiedän kyllä, että Lontoossa on kevät ja krookukset kukkivat. Mutta arvelen, että S saa käyttää kämmekkäitä vielä pari kuukautta. Olen palellut Englannissa toukokuussa - sisätiloissa!


Not me, unfortunately. But a pair of Fetching was sent to London. They were a birthday present for my friend S, and the last pair of Fetching I`m knitting, at least for a while. As I told you before, February had me busy with birthdays, so I chose to be un-adventurous and knit the third version of the same pattern, thinking I`d get them done in time. Well, I didn`t, but if I`d used another pattern who knows when they`d been done! At least now S will get them while it`s still cold enough to wear them.* I had some problems with sizing (S`s hands are smaller than mine) but I`ll spare you from the story.

*Now I know it`s full spring in London, flowers and all. But I think she`ll still have a couple of months suitable for Fetching. I`ve been freezing in England in May - and that was inside!

Lanka on Jaegerin Baby Merinoa (samaa kuin tässä postissa). Vaikka teinkin palmikko-osuudesta vähän ohjetta pidemmän, minulle jäi yli kerä lankaa jäljelle, mitä en lainkaan odottanut! Täytyy joskus tehdä toinenkin lahja tästä, koska tämä ei ole yhtään minun väriäni. Muutin päättelyn ihan tavalliseksi mallin picot-edge -päättelyn sijaan. Kokeilin koristella näitä linnunsilmäpistokukilla, mutta ehkä ne ovat kuitenkin nätimmät ilman vänkyröitä kukkiani.

The yarn is Jaeger Baby Merino (from this post). Although I made the cuffs a bit longer than in the pattern, I still have over a skein left. That I definitely didn`t think would happen! Have to make another gift from it, since it`s so not my colour. Other changes is the regular cast off instead of the picot-edge one. I tried to embellish these with some bird`s eye stitch flowers, but thought they are prettier without my wonky stitches after all.

Ja sitten kysymys kaikille äideille ja muille lapsiasiantuntijoille: Kummipoika on nyt kuukauden päälle vuoden, ja pari senttiä pienempi kuin
tämän mallin 12 kk neule. Jos haluan, että neule on sopivahko kesällä, teenkö 12 kk vai 18 kk ohjeen mukaan? Tällä hetkellä 18 kk koolla on ympärysmittaa yli 8 cm enemmän kuin kummipojalla. Miten nopeasti tuon ikäisen lapsen vartalonympärys kasvaa? (Tiedetään, yksilöllistä - mutta jos joku osaa arvioida, olisiko tuo isompi koko ihan liian suuri, olisin kovin kiitollinen!)

9 comments:

Riikka said...

Minä ehkä tekisin tuon 18 kuisen ohjeen, mieluummin vähän reilu kuin liian pieni, mutta en tosiaan ole mikään asiantuntija näissä asioissa, mutta noin minä siis tekisin tai sitten niin, että silmukkamäärät 12 kuisen ohjeesta ja pituudet 18 kuisen ohjeesta.

Nuttula said...

Minä kannatan myös isompaa kokoa, mikään ei harmita niinkuin ihana lasten neule, jos se on liian pieni...Onpas kivat kämmekkäät!

maijamirjami said...

Joo, isompi koko vaan. Hihoja voi aina kääntää, mutta valmiiksi nafti vaate harmittaa, kun sitä ehtii käyttää niin olemattoman ajan. Ja sitä paitsi kyllähän tuon neuleen käyttökausi ulottuu syksyynkin.

thuy said...

i like that shade of blue, but only when it's paired with another color. brown preferably.

i would appreciate handknitting anytime, even when i can't put it to use. it's the generosity that counts!

.k said...

Empä katellut ohjetta sen kummin kuin että ei pituudessa ja hihoissa tainnut olla kuin sentti eroa. Oliko siinä ympäryksessä enemmän?
Reilun leveän näköinen malli, meidän laiheliineille ois ollu "melko" leveä.
Mutta isompi! Hauska malli.

jantta said...

Käväsin tutustumassa blogiisi. Aurinkoisia kevätpäiviä ja käsityöintoa:)

Kanerva said...

Minä myös neuloisin isommalla ohjeella.

EGJ said...

They look so neat! Yes, the UK certainly has some strange seasons... Also, I think it's the way their houses are built - drafty is the understatement of the year...

I will actually be knitting another pair of Fetchings too - just when I thought I was moving over to Dashing! My mother just told me today that my sister would like a pair of black Fetchings for her birthday, so I guess there is nothing for it.

Gypsy Purple said...

Wishing you and your family a happy and blessed Easter