2007/02/18

Synttärilahjoja osa 1 - Birthday presents part 1Kummipoikani, siskoni poika pikku A vietti ensimmäistä syntymäpäiväänsä perjantaina. A ei olekaan enää vauva - hän tuntuu kasvavan niiin nopeasti, varsinkin opittuaan kävelemään (tai paremminkin juoksemaan). On kuin A olisi ollut olemassa paljon pidempään kuin vuoden, on vaikea muistaa millaista oli ennen kuin tapasin hänet ensimmäisen kerran vajaan vuorokauden ikäisenä. Olen onnekas kun olen voinut viettää paljon aikaa A:n kanssa ja tutustua häneen kunnolla jo vauvaiässä - toivottavasti siihen on jatkossakin mahdollisuus.

Little A, my nephew, had his first birthday on Friday. Not a baby anymore. He seems to be growing up so fast, especially now when he`s suddenly started walking (or running, more like it). It also feels like he`s been around forever, it`s hard to remember how things were before he was born. I`m really happy for having been able to spend a lot of time with A and bonding with him, and hopefully I`ll continue doing that.

Tiedän, että kolme lahjaa yksivuotiaalla on ehkä vähän liioittelua. Mutta minusta poikaa voi hemmotella nyt, kun hän on liian pieni ymmärtämään, että häntä hemmotellaan. Yksi lahjoistani oli ostettu, Zdenek Milerin Myyrän housut -kirja. Rakastin myyrää lapsena (ja vieläkin) ja on hauskaa, että myyräkirjoja, dvd-levyjä ja muuta tavaraa on saatavana. (Arvaa, mitä saat lahjaksi tulevaisuudessa A!)

Now I know three presents might seem a bit much for a 1-year-old. But I think it`s okay to spoil A a little when he`s still too young to know he`s being spoiled. One of my presents was bought: one of Zdenek Miler`s Mole books. I loved the Mole as a child, in fact I still do! It`s great they sell books, dvd`s and other Mole stuff again. (Guess what you`ll be getting in the future, A?)


Tuunasin pari H&M:n bodya kontaktimuovisapluunoiden avulla. Keltainen valasbody on suosikkini - en välitä khakin vihreästä, mutta bodyt myytiin yhdessä (oli muuten vaikeaa löytää niitä ilman kuviota/printtiä). Vihreä dinobody sopii kuitenkin toiseen lahjaan:

I customized some onesies from H&M by stenciling a whale and a dino on them - I like the one with whale better. Khaki green isn`t my favourite, but the onesies were sold together (and it wasn`t easy finding ones without pattern/print). And the green one goes with another present:


Dinosaurus saattaa näyttää hiukan uhkaavalta, mutta ei syytä huoleen: se on stegosaurus, kasvinsyöjä ja oikeastaan aika lempeä. Sillä on siniset silmät (ainoa sopivanvärinen lanka varastossani) ja kukikas vatsa, niin kuin vikasta kuvasta näkyy. Jalat ovat toiselta puolelta ruutukangasta ja ne liikkuvat. Tein 'nappinivelet', ilman nappeja tosin, jotta lelu olisi turvallinen. Mitähän 'button joints' on suomeksi? Kuvatessa ei ollut paljoa valoa, kuvien laatu ei ole paras mahdollinen...

Don`t be afraid! He might look a bit menacing, but he`s a stegosaurus. Meaning he`s a vegetarian and quite gentle. He`s got blue eyes (the only suitable colour I had), flowers on his belly, and green and white gingham on the other side of his legs, as you can see in the last photo. You can move his legs, since I made button joints. Without the buttons though, since I wanted him to be as toddler friendly as possible. Sorry, I didn`t have much light while taking the photos.


Halusin tehdä dinosauruksen luettuani Kristinan tämän postin. Lentolisko, jonka Kristina on tehnyt yhteistyössä poikansa kanssa, on HIENO! (Ja on hauskaa, että se on äidin ja pojan yhteistyön tulosta.) Kristina esitteli myös ostamansa dinosauruskaavan. Minulla ei aikaa etsiä kaavaa, joten piirsin sen itse.
Ottaen huomioon sen, etten ole koskaan tehnyt minkäänlaista pehmolelua*, kaavasta tai ilman, dinosta tuli mielestäni ihan hyvä. Jos minulla olisi ollut enemmän aikaa ompelemiseen (ks. tämä posti), olisin varmaan muokannut vielä kaavaa ja tehnyt toisen version. Ehkä sitten myöhemmin, ehkä ei - haluaisin kokeilla muita pehmoleluja seuraavaksi. Täytyy viedä ompelukone pian huoltoon.
*Valehtelin - tein kerran kissan, mutta se oli niin yksinkertainen, ettei sitä lasketa.

I got inspired to make a dino softie from this post by
Kristina. How cool is that flying dino she`s made in collaboration with her son?! Very cool. (And I love the fact they worked together on it.) Staring at her dino and the picture of the dino pattern, I knew I wanted to make one for little A. Only I didn`t have a pattern at hand, so I drew it myself. Considering I haven`t ever done a softie, neither with a pattern nor of my own design*, I think the stegosaurus turned out okay. If I`d had more time to sew it instead of one afternoon (see this post), I`d probably called it a beta version and tried to better the pattern. Maybe later. And maybe not - I`d like to try my hands on other softies next. Have to take that damned sewing machine to the repair soon.
*Oops, I lied - I made a cat once, but it was so simple it doesn`t count.A:n mielestä hauskin lahja taisi kuitenkin olla lahjapaperi.

Being a toddler, A seemed to find the wrapping paper the best present of all.

5 comments:

Marika said...

Aivan mahtava dino !!!
Pidän itsekin Myyrästä ja roudasin innoissani lapsilleni Prahasta muutama vuosi sitten kaikkea Myyrä-aiheista. He eivät syttyneet ihan niin paljon aiheeseen kuin äiti..... ;D

Kaisakaisa said...

Myyräkirjat on ihan parhautta!

Hieno dinosaurus kanssa. Pitäisi väsätä itsekin äkkiä jotain kivaa noin yksivuotiaalle serkun tytölle. Olen uskonnollisteknillisistä syistä vain varjokummi, mutta pienten lasten hemmottelu vaan nyt on niin kivaa:)

Nuttula said...

Vau, siinäpä onnekas pieni poika! Ihania lahjoja :)

Haka said...

Tosi ihana varsinkin tuo dinosaurus-body! Minäkin olen kummipojalle ostanut myyrä-kirjoja, niitä kun muistan itsekin mummilla lukeneeni. :)

Lina said...

Dinosaurus-body on tosi hellyyttävä! Erityisesti nauratti tuo kasvissyöjäosuus - pikkuveljeni joutui lapsena leikkimään kahden siskon kanssa poneilla, barbeilla ja polly pocketeilla ja ponnekkaasti vaati lopulta omaa dinosaurusta. Äidin mielestä kaikki kaupan dinosaurukset olivat ilkeän näköisiä. Lopulta hän osti hieman hymyilevän lisko-otuksen ja vielä alleviivasi sen olevan kasvissyöjä. : )